Konkurrence Svømning

Konkurrence svømning er niveauet efter svømmeskolen, og det er for dem, der gerne vil blive endnu bedre til at svømme. På konkurrenceholdene bygges der videre på de grundlæggende færdigheder, som er lært igennem svømmeskolen. Formålet er, at lære hvordan man svømmer de fire stilarter butterfly, rygcrawl, bryst og crawl, samt disciplinen medley der indeholder alle fire stilarter. Stilarterne læres igennem tekniske øvelser, men stadig med blik for læring igennem leg ligesom i svømmeskolen. Modsat svømmeskolen foregår konkurrence svømning på langs af bassinet, altså 25m pr. bane.

Konkurrence svømningen i Opnør er delt i flere hold, og efter man har lært de fire stilarter at kende og lært at svømme og træne på langs af bassinet, er der mulighed for at øge niveauet yderligere. På de højere niveauer er der forsat fokus på de fire stilarter, men nu med henblik på at forbedre stilarterne. Formålet med træningen på de højere niveauer er, at blive hurtigere til at svømme. Udover at blive bedre til de fire stilarter, er der derfor også fokus på, at blive hurtigere til dem. Dette gøres blandt andet ved at træningsmængden øges og intensiveres, men fortsat med teknisk øvelser.

På konkurrenceholdene er der mulighed for at deltage i svømmestævner, hvor der svømmes om kap mod svømmere fra andre klubber. Til stævnerne får svømmerne tider på deres løb, så man kender sit niveau, og derved kan følge med i, om man bliver bedre. Så udover at konkurrere mod andre, så konkurrere man også mod sig selv. Til stævner er man inddelt i årgange, så man svømmer mod jævnaldrene. Stævnerne kan være af forskellige art, men udgangspunktet for dem alle er, at der konkurreres i disciplinerne butterfly, rygcrawl, bryst, crawl og individuel medley. Der svømmes som udgangspunkt individuelt, men ofte konkurreres der også i enkelte løb i hold af 4, en såkaldt holdkap. Opnør afholder årligt vores eget klubmesterskab, hvor svømmerne på konkurrenceholdene svømmer mod hinanden på hjemmebane.