Har du spørgsmål til svømmeskolen, skriv til opnoer@gmail.com

I Opnørs svømmeskole underviser vi børn i alle aldre.

Det foregår hver lørdag, og børnene er fordelt på følgende hold:

Haletusser

Frøer

Sæler (begyndere)

Delfiner (let øvede)

Hajer (øvede)

Superhajer (derfra rekrutteres til K-hold)

For at kunne svømme skal man kunne beherske 4 færdigheder: elementskifte, vejrtrækning, balance og bevægelse.

I Opnør Svømmeklub underviser vi med udgangspunkt i ”Moderne Svømning”, som er udarbejdet i samarbejde med Dansk Svømmeunion.

Vi har i svømmeskolen bygget holdene op, så der er en rød tråd hele vejen igennem.

På alle holdene tages der udgangspunkt i de 4 grundlæggende færdigheder på forskellige niveauer.

Undervisningen tager udgangspunkt i leg, da det er vigtigt, at børnene synes det er sjovt og bliver trygge ved at færdes i vand. Vi mener, at børnene lærer bedst igennem leg.

For nogle børn kan det i starten være nødvendigt at bruge bælte og/eller luffer, hvis de er utrygge, ikke kan nå bunden eller har svært ved at flyde. Der arbejdes hen imod, at børnenes behov for hjælpeudstyr begrænses.

Trænerne
ALLE vore trænere har gennemgået et livredder- og genoplivningskursus, som bliver genopfrisket mindst én gang årligt. Trænerne er alle aktive eller forhenværende konkurrencesvømmere med stor erfaring, ekspertise, kurser og ikke mindst lysten til igennem tryghed og leg at hjælpe børnene med at tilegne sig de basale svømmeteknikker.

Der er én ansvarlig træner for hvert hold. Han/hun forestår og planlægger undervisningen. Hertil kommer vore dygtige hjælpetrænere, som hjælper til både i vandet og fra bassinkanten. Vore trænere er nøje udvalgte med henblik på individuelt at kunne hjælpe det enkelte barn.

Der skal være hjælp til alle børn – også de stille og generte og dem, der er bange for vandet.

Ud over trænerne er der altid en voksen til stede, der kan hjælpe børnene med at få svømmebælter, armluffer og svømmebriller på og af, svare på spørgsmål fra børn og voksne og have det overordnede overblik i svømmehallen.

Forældredag
Der er forældredag den første lørdag i måneden.  Alle andre dage er forældrene henvist til at kigge på gennem glasdøren. Dette gør vi for at have børnenes fulde koncentration i undervisningen og for at mindske den efterfølgende rengøring i svømmehallen.